Storytelling

Storytelling är ett sätt att kommunicera som berör lyssnaren, är enkel att komma ihåg men som också ger förståelse för våra värderingar och som gärna låter sig återberättas. Med hjälp av storytelling fyller vi vårt varumärke med kultur, känslor, händelser och berättelser i olika former. Vi har gjort fyra filmer, i tre av filmerna är det personal från Lärcenter som berättar sin historia men i vår senaste film är det Niklas Olsson, student från vård och omsorgsprogrammet som delar med sig av sin berättelse om varför han började studera.

 

Se våra filmer om Niklas Olsson, Lars Kihlbom, Cali Amiin och Sandra Lindgren

Niklas

Niklas Olsson studerar vård och omsorg på Lärcenter.

Jag jobbade som grafiker i tryckeribranschen i 29 år, trivdes jättebra framförallt med gemenskapen på företaget. Vi var precis som en familj fast vi var fyrtio stycken.

Det var Valborgsmässoafton för lite drygt två år sedan....

Klicka på bilden för att se filmen

Lars

Lars arbetar som lärare inom vård- och omsorg

Musik är ju något som går lite längre än språket. Språket har sin gräns då man ska försöka beskriva saker. Som till exempel när jag undervisar i ångest så har det hänt att jag satt på musik som jag själv har skrivit som lite ångest relaterad. Och det är klart då känner jag att jag kommer ett steg till för att beskriva det.....

Cali

Cali arbetar som lärare på SFI - utbildning i svenska för invandrare.

Det var min pappa som talade om för mig hur viktigt det är att få kunskap. Det var han som inspirerad mig att vara människa.....Min lärare Mohammed Xagel i Somalia lärde mig Socrates. Det var han som lärde mig Platon. Det var han som lärde mig Aristoteles. Det var han som inspirerade mig att läsa filosofi, något som jag inte kunde stoppa. Bara fortsätta och fortsatta läsa filosofi. Det är mitt blod.

Sandra

Sandra arbetar som förvaltningschef. 

Jag har alltid varit en tävlingsmänniska. Jag är en person som gillar utmaningar, jag gillar inte när någon säger - det här går inte, det här är nog inte möjligt. För jag tror att det mesta är möjligt. Jag får ju faktiskt utlopp för den här tävlingsinstinkten varje vecka när vi gamla fotbollstjejer numera spelar innebandy tillsammans och det är inte någon lek utan det är på fullaste allvar. Och det är som segrare man ska gå ut ur lokalen varje tisdag.