Vård och omsorg

Händer

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med vård och omsorg. I alla vård- och omsorgsyrken handlar det om att möta människor som behöver hjälp och stöd i något av livets olika skeden. Du kan söka arbete inom hälso- och sjukvård, psykiatri eller arbeta med äldre och personer med funktions-nedsättning. Det finns också andra yrkesområden där din kompetens kan vara en tillgång.

I vårt kurspaket inom Vård- och omsorgsutbildningen ingår gemensamma
kurser och fördjupningspaket. Utbildningen är upplagd i flera steg, först läser du de gemensamma kurserna (950 gymnasiepoäng). När du är klar med dessa kurser söker du en av fyra fördjupningar mot yrkesutgångarna Äldreomsorg, Psykiatri, Funktionshinderområdet eller Hälso- och sjukvård. Du som har omvårdnadsutbildning och vill komplettera med ytterligare fördjupningskurser kan söka kurser inom yrkesutgångarna. Totalt omfattar utbildningen 1520 p.

Efter genomförd utbildning kan du få ett diplom från Vård- och omsorgscollege. Diplomet är en kvalitetsbevis som visar att utbildningen samverkat med branschen och fackliga företrädare.

Logga VO-college

Mer information om vård- och omsorgscollege hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om vård- och omsorgscollege, Falköpings kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Rekommenderade förkunskaper

Rekommenderade förkunskaper för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen är kunskaper som motsvarar dessa kurser;

  • svenska eller svenska som andra språk grund.

Utbildningsinformation

  • Beroende på sökandes förkunskaper kan utbildningens längd variera. Inom vuxen- utbildningen erbjuds validering och prövning mot betyg.
  • Ansökan sker via hemsidan lärcenter.nu Utöver lektionstid har du möjlighet att få stöd i de olika kurserna genom vår studieverkstad som är bemannad måndag-fredag.
  • När du söker Vård- och omsorgsutbildning (VOU) ska du bifoga ett personligt brev. Detta ska innehålla uppgifter om varför du söker utbildningen men också information om tidigare studier och yrkeserfarenhet.

Läs mer om vad vi vill att du skriver i det personliga brevet!PDF

  • utbildningsstart: 14 januari2019

I samråd med vägledare under din första vecka väljer du studieform, distans eller schemabunden.

Sök här till vuxenutbildningen