Restaurangutbildning mot Kock/Storhushåll

Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock inom Restaurang/ storhushåll.

Som kock arbetar du med planering, förberedning o ch tillagning av mat. Som kock kan du exempelvis arbeta vid restauranger, kvarterskrogar, hotellrestauranger, skolkök, storkök eller kök ombord på fartyg. Det praktiska arbetet i ett kök sker ofta under tidspress och det är därför viktigt att man som kock är stresstålig. Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats men huvuduppgiften för en kock är alltid att planera, förbereda och tillaga mat. I storkök tillagas vanligtvis ett fåtal rätter i stora mängder medan man på en restaurang tillagar enstaka rätter efter gästernas beställning. Bemötande och service är också viktigt då man idag arbetar nära kunden.

En viktig del av kockens arbete är att upprätthålla hygienen och att hantera livsmedel på ett korrekt sätt. Det är ett måste att hålla sin arbetsplats ren och hantera alla livsmedel på ett hygieniskt sätt. Det är viktigt att ha kunskap om ingredienserna i maten och kunna redovisa dem så att gäster som till exempel har en allergi kan göra rätt val från menyn.

Den här branschen passar dig som tycker om att arbeta med händerna, i högt tempo och har en kreativ sida. Mat är även något som berör alla och det är en uppfyllande känsla att kunna ge människor en riktig måltidsupplevelse.

Behörighet och antagning

Grundskolekompetens med godkända betyg i svenska alt. Svenska som andra språk, svenska grund alternativt betyg i SFI D och då läses svenska grund under utbildningen.

Utbildningsinformation

  • utbildningens längd: 1,5 år som består av tre block och där APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår.
  • utbildningsstart: ej planerad
  • sista ansökningsdag:
  • ansökan: via vår ansökningsweb