Lärlingsutbildning Servering/Bar eller Servering/Hotell

Som serveringspersonal arbetar du med att ta emot beställningar och serverar mat och dryck på restauranger eller Hotell. Under arbetspasset ansvarar man för ett visst antal bord eller en station. Gästernas beställning tas emot och därefter beställs mat från köket samt dryck i baren. Serveringspersonal ska kunna ge gästerna råd vid val av mat samt ge förslag till dryck som är passande till maten. Det är bra att ha kunskaper om specialkost av olika slag. När gästen är färdig gör man i ordning notan och tar betalt.

I arbete ingår också för och efterarbete som att duka bord, det är bra att ha ett sinne för detaljer som att duka med rätt glas och bestick och att de är putsade.

Den här branschen passar dig som tycker om att arbeta i högt tempo, vara serviceinriktad och stresstålig. Arbetstiderna varierar beroende på vart man arbetar oftast har man en schemalagd arbetstid som består av dagtid, kvälls – och helgarbete.

Under studietiden kommer du att genomföra den största tiden (70%) i arbetsplatsförlagt lärande(APL) på en restaurang eller hotell i din hemkommun.

Behörighet och antagning

Grundskolekompetens med godkända betyg i svenska alt. Svenska som andra språk

Utbildningsinformation

  • Utbildningen är upplagd i flera steg och pågår under två till tre studieperioder beroende på vilken yrkesutgång man väljer
  • utbildningsstart: vecka 34
  • sista ansökningsdag: 15 maj
  • ansökan: via vår ansökningsweb

Du ansöker via vår ansökningsweblänk till annan webbplats

Broschyr Lärlingsutbildning Servering/Bar eller Servering/HotellPDF