Följ Mohammad Hasan under hans utbildningstid här på Lärcenter

 • 2017 oktober 09

  Min första APL


  Dukat bord
  Jag har varit på min första APL-plats och det var i Floby på en psykiatriskavdelning. Jag ska berätta lite hur det har varit för mig och hur jag har känt det efter och under min APL.
  I början var det en jättefin och underbar praktikplats som jag är jättenöjd med. Jag ska prata lite om vad vi gjorde där och hur vi brukade jobba på en special avdelning. Där hade vi typ 7 brukare och de är inte så gamla och de är friska i kroppen och kan klara sig själva typ med allting som de behöver. Vi hjälper bara till med städning för de har bara en psykiatrisjukdom. Jag märkte direkt att de behövde vara aktiva för att hålla sig friska och inte blir sämre och sämre. Under min APL hade vi kraftskiva en kväll och jag märkte vilken skillnad det blev med dem. De blev så aktiva och pratade med varandra och det hade jag inte sett förut. Jag märkte att de fortfarande hade samma känsla som de hade innan sin sjukdom och smärta. Jag har varit litegrann på andra avdelningar och där hade de demenssjukdom och det är lite skillnad tycker jag, man bara måste veta hur man ska bemöta varje person. Jag vet inte mycket om demens för att jag har inte varit där länge. Men jag kan säga att det var fantastisk APL och jag var nöjd med den, plus jag har fått jobb där.
 • 2017 september 08

  Jag känner mig super nöjd  Jag heter Mohammad Hasan och är 20 år gammal och kommer från Syrien. Jag har bott i Sverige i typ tre år. Just nu pluggar jag vård och omsorgs utbildningen här på lärcenter. Jag började med utbildning typ för fyra månader sen och jag känner mig super nöjd och glad med den här utbildning.
  Jag valde att plugga inom vården och med mäninskor för att det är mitt stora intresse och jag är nyfiken på mäninskokroppen och hur det funkar och andra grejer. Jag tycker det är bästa vägen för oss som vill försätta och plugga vidare för att man får jätte mycket kunskap och erfarenhet. Nu, jag har börjat precis med andra terminen och det innebär att ska vi gå ut på APL (praktik plats). Vi hade i första terminen vård och omsorgarbete1 och medicin 1,2 plus en lektion som kallas (yrkes svenska). På lektionerna brukar vi sitta och lyssna på lärare, ställa frågor och diskutera och jag tycker det är jätte spännande och fantastisk. Men vi har lite problem, första problemet är: typ alla elever har svårt att förstå vård och omsorg lektionen för att böckerna har jätte mycket svåra ord men vi har en fantastik lärare som hjälper oss hur mycket hon kan, andra problemet är: stolar i klassrummet! de är inte bra och man kan inte sitta längre på dem. Sista problemet är: vi pratar flera språk i klassrummet och det blir kaos och blir svårt att förstå vad lärare säger. Jag önskar att alla kommer att prata svenska i klassrummet för att respektera eleven som vill förstå och det viktig också för att vissa respekt för lärare.