Vuxenutbildningen

På Vuxenutbildningen studerar du på olika nivåer och med olika mål. Vi anpassar studierna efter dina behov och förutsättningar där vi utgår ifrån dina tidigare erfarenheter och kunskaper.

Vi erbjuder ett stor antal kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Du kan även välja vårt kurspaket för vård och omsorgsutbildning, som ger dig en hel yrkesutbildning, med möjlighet att arbeta inom många olika områden i vård- och omsorgssektorn.

Information om utbildningarna hittar du i vår webbansökan.

Sök till vuxenutbildningen

För dig med skyddad id (sekretessmarkering)

Har du en sekretessmarkering ska du inte göra din ansöka via ansökningswebben. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare för mer information.

Ansökningsblankett för utskriftPDF


Aktuella kursstarter VUX och SFI

Kursstart

Slut

Studieform

Sista ansökningsdag

26 mars


SFI, Närdistans, Schemabunden, SUV

18 februari

Aktuella kursstarter Vård och omsorg


Kursstart


Studieform

Ansökningsperiod

13 aug-18


Närdistans, schemabunden, lärling


Schemabundna studier 

Att studera schemabundet innebär att du följer en studiegrupp med en planering som är gemensam för gruppen. Du har flera lärarledda schemapositioner per vecka där du förväntas närvara. Kursens startdatum och slutdatum är bestämt från början.  

Närdistans 

Närdistans innebär att du själv väljer studietakt och vilka kurser du vill läsa. Du måste klara av att planera och genomföra studierna på ett självständigt sätt med stöd av vår lärplattform. Det krävs att du är van att hantera dator för att kunna kommunicera med din lärare och dina kurskamrater.

Studiefinansiering

Det finns olika alternativ för studiefinansiering för studier på vuxenutbildning. Läs mer på csn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information eller ta kontakt med våra studievägledare.
     
Alla vuxenutbildningens kurser är avgiftsfria, men läromedel får du bekosta själv.