Kunskapsfrukost 2017

- två fristående föreläsningar som riktar sig till dig som är verksam i vård/omsorg

Hösten program

1. 12 oktober kl. 7.45-9.00
Tankens kraft, en föreläsning om din starkaste kraft: tanken.

Föreläsningen handlar om din inneboende medkraft eller motkraft - Tanken. Tankens makt är stor. Om du får din hjärna att arbeta med dig istället för mot dig, ger du dig själv chansen till så oändligt mycket mer. Tankens kraft är en föreläsning som handlar om livets stora, med mycket skratt och glimten i ögat. En föreläsning med mycket Aha-upplevelser som ger dig inspiration. Du får i teorin och i praktiken redskap med dig till din egen utveckling.

Föreläsningen hålls av: Urkraft, Utbildnings och aktivitetsföretag med fokus på att stärka ledarskap, team, organisation och den personliga utvecklingen.

2. 21 november kl. 7.45-9.00
Kulturmöten inom vården och omsorg av äldre.

Under de senaste decennierna har Sverige blivit ett mångkulturellt land. Många av dem som kommit från världens alla kontinenter har en annan religion, ett annat språk och en annan kulturell bakgrund och det kan därför lätt uppstå kulturkrockar vid möten inom vården och omsorgen. Hur kan vi möta äldre från andra kulturer med en bättre förförståelse och nyfikenhet inför det främmande?

Anna kommer bl a ta upp: Vad bör man i sin profession tänka på vid mötet med äldre som har en annan etniskbakgrund? Varför är en del utlandsfödda äldre rädda för äldrevården? vilka situationer kan kulturskillnaderna bli tydliga och bli ett problem? Anna ger tips hur besvärliga situationer vänds till något positivt.

Föreläsningen hålls av: Anna Melle, författare, lärare och föreläsare med inriktning Kulturmöten.

Plats: Lärcenter Falköping

Föreläsningen är kostnadsfritt. Kaffe och smörgås ingår

Anmäl dig senast 2017-10-04 och 2017-11-13

Länk till anmälanlänk till annan webbplats

länk till annan webbplats